Rondom het Binnenhof

ISBN/EAN: 90-803832-1-X, Uitverkocht
Uitgever:
64 pagina's

Grafiekwinkel INKT heeft een aantal Haagse kunstenaars opdracht gegeven diverse plaatsen rondom het Binnenhof af te beelden. Het boekje is de bijbehorende publicatie waarin deze gebouwen worden beschreven, afgesloten met korte verhalen over de deelnemende kunstenaars.

Jozef en Isaac Israels - Vader en zoon
Auteurs: Dieuwertje Dekkers, Hans te Nijenhuis, John Sillevis en Willemien de Vlieger-Moll

ISBN/EAN: 978 90 400 8542 0, in herdruk
Uitgever:
160 pagina's

De catalogus laat het verschil zien tussen vader Jozef, de vertegenwoordiger van de Haagse School bij uitstek, en zijn zoon Isaac, die brak met de traditie van de Haagse School. Jozef zocht de uitbeelding van het moeizame leven van vissers, boeren en gezinnen. Isaac zocht en vond zijn onderwerpen in het leven in de stad in binnen- en buitenland.

Sta eens stil in het Benoordenhout
4 architectonische fiets- en wandelroutes door het Benoordenhout

ISBN/EAN: 90-9010749-5, Uitverkocht. Nieuwe uitgave in voorbereiding
Uitgever:
50 pagina's

Vier verschillende fiets- en wandelroutes door het Benoordenhout met het accent op de architectuur. De eerste twee hoofdstukken behandelen de geschiedenis van het Benoordenhout en de buitenhuizen en boerderijen. Daarna volgen vier routes 'fietsen' langs gebouwen zoals de Mobarak-moskee, het vroegere pand van De Nederlanden van 1845 aan de Groenhovenstraat van architect H.P. Berlage of de vele bunkers die inmiddels tot monument zijn verklaard.